Fasadmaterial – vilka kostnader ska vi vara beredda på?

Vi är alla överens om att det är dyrt att installera en ny fasad eller att renovera en gammal fasad. Det är därför vi vill vara säkra på att vår investering kommer att löna sig och vi kommer att njuta av den i många år. Ett helt utbud av olika produkter finns tillgängliga på marknaden, från det mest populära gipset i Sverige, genom tegel, sten, fibercement, trä, etc. När vi beslutar om ett specifikt material bör vi inte bara ta hänsyn till dess kostnad utan också om den valda produkten kräver ytterligare förberedelse innan montering, är det enkelt och underhållsfritt, vilka fördelar kommer dess användning att medföra och hur dyra kostnaderna för montering, dvs arbete.

Den färdiga produkten kan användas omedelbart

När man till exempel beslutar att täcka fasaden på vårt hus med gips, bör man ta hänsyn till den extra tiden för att förbereda materialet och kostnaden för det byggteam som kommer att utföra arbetet. Katedralskivor levereras till byggarbetsplatsen i en form som kan användas omedelbart på fasaden utan ytterligare förberedelser eller målningssteg. Panelerna är täckta med många lager färg som kommer att behålla sin färg i många år. Detta säkerställer betydande besparingar när det gäller inköp av färger, tjänsten som tillhandahålls av lämplig personalgrupp och tidpunkten för dess implementering.

Enkelt underhåll

Det är värt att uppmärksamma vilka skyldigheter som väntar oss de närmaste åren av byggnadens drift. Spricker det material vi väljer lätt, är det smutsresistent, bleknar färgen under solens strålar och är det lätt att rengöra? Fibercementet på fasadskivorna har många funktioner som gör att de ser ut nästan oförändrade genom åren. Det finns bland andra resistent mot UV-strålar och väderförhållanden, och dess underhåll är mycket enkelt. Om det finns smuts på det, tvätta det bara med tvål och vatten. Det finns inget behov av att köpa speciella rengöringsmedel eller hyra komplicerad utrustning. Det är inte en komplex process under genomförandet av vilken vi kommer att behöva stöd av en expertgrupp vars arbete kommer att utgöra nästa punkt i kostnadsberäkningen.

Lätt att montera – du kan göra det själv

Fasadbrädorna kan enkelt installeras av dig själv. Det är definitivt ett intressant alternativ, särskilt för dem som måste hålla sig till den fastställda budgeten mycket strikt eller gillar att göra det själv hemma.

Korrekt isolering minskar elräkningen

Varje husägare vet vikten av att isolera en byggnad ordentligt. Genom att använda rätt lösningar kan vi minska våra räkningar avsevärt. Huset kommer att hålla sig varmt under vintern och på sommaren ger det skydd från värmen ute. Våra fasadbrädor är den perfekta finishen för energibesparande lösningar på byggnadsdelar. Deras lilla tjocklek tar inte upp utrymmet mellan väggen och beklädnaden och möjliggör installation av tillräckligt tjock värmeisolering.

Inget beslut du måste fatta när du bygger eller renoverar dina hem är enkelt. När vi väljer rätt material för fasaden måste vi först bestämma vad som är viktigast för oss och vilka kostnader är acceptabla för oss? Våra fasadbeklädnader är en relativt billig lösning när vi tar hänsyn till kostnaderna för underhåll, installation och efterföljande drift av hela byggnaden. Effekten som vi kan uppnå kommer säkert att glädja er i många år och kommer att ge många fördelar.

Kontakta oss för en fasadrenovering i Malmö!